Humor Gordon niet gewaardeerd in de VS

Dan Karaty wordt plat gebeld door Amerikaanse tv-zenders die hem willen spreken over een grap van Gordon. De zanger, die met de in New York geboren choreograaf in de jury van Holland's Got Talent zit, maakte onlangs een grappig bedoelde opmerking tegen een Aziatische kandidaat. In de Verenigde Staten is vol verbazing gereageerd op het fragment.

"Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?", vroeg Gordon aan de man. Zenders als NBC en ABC willen van Karaty weten of dat normaal is in Nederland, heeft zijn manager laten weten aan RTL Boulevard. De Amerikaan vond zelf ook dat Gordon te ver was gegaan. "Je moet zulke dingen niet zeggen tegen mensen", zei hij na de opmerking.

Ook in eigen land is verontwaardigd gereageerd op de grap. Zo vindt komiek Howard Komproe Gordon een 'relnicht' die geen moeite doet 'om verder te kijken dan de meest easy grap'. "Schaamteloos, iemand in z'n gezicht uitlachen", twitterde hij. Albert Verlinde liet donderdagavond weten dat ook RTL vindt dat de opmerking eigenlijk uit de uitzending had moeten worden gemonteerd.

Update 23.07 uur
De video is verdwenen, maar op Reddit is nog te lezen hoe men 'los' ging op Nederland en Gordon... Thanks Gordon.