Grolsch hoeft bierprijs FC Twente niet te verlagen

Grolsch hoeft de prijs van het bier dat het verkoopt aan FC Twente niet te verlagen. Dat heeft de rechtbank van Almelo dinsdag in een kort geding bepaald. Ook hoeft de brouwer niet opnieuw te onderhandelen over de bierprijs, zo oordeelde de rechter dinsdag.

De overeenkomst over het leveren van bier is onderdeel van een groter pakket van contracten tussen FC Twente en zijn sponsor Grolsch, aldus de rechtbank. Dat pakket levert beide partijen voordeel op. De overeenkomst over de biervoorziening kan daarom niet los worden gezien van andere contracten, oordeelde de rechter.

FC Twente daagde Grolsch onlangs voor de rechter omdat de club vindt dat te veel voor het bier wordt gevraagd. De club uit Enschede en de brouwerij waren in 2008 een prijs overeengekomen die op dat moment 'marktconform' was. Vijf jaar later stelt Twente echter dat de bierprijs te hoog is.

De voetbalclub kan bij andere brouwerijen veel goedkoper bier krijgen voor de verkoop in de Grolsch Veste en wil het contract met Grolsch beëindigen. De overeenkomst loopt echter nog tot 2020, waardoor FC Twente nog zeven jaar het bier van zijn sponsor moet verkopen.