Inbrekers honderd kilometer verderop opgepakt

Drie verdachten van een inbraak in een winkel in Goes zijn zaterdagochtend ruim honderd kilometer verderop in Capelle aan den IJssel aangehouden. Bij de arrestatie loste een agent een waarschuwingsschot, meldt de politie.

De inbraak vond rond 04.00 uur plaats bij de Kijkshop aan de Ganzepoortstraat in Goes. De winkeldeur was opengebroken en in de winkel waren enkele vitrines ingeslagen. Uit de vitrines waren sieraden gestolen. De daders waren reeds gevlucht toen de politie aankwam.

In de omgeving stuitten agenten al snel op een verdachte auto, die er met hoge snelheid vandoor ging toen de inzittenden de politie zagen. Een paar uur later werd de auto op de A16 bij Breda opnieuw opgemerkt door de politie. Op een stopteken werd niet gereageerd.

In Capelle aan den IJssel reden de inzittenden zich vast in een doodlopende straat. De bestuurder kon direct worden aangehouden, de twee andere inzittenden probeerden te voet te vluchten. Hierop loste een agent een waarschuwingsschot. Niemand raakte hierbij gewond. De twee wisten aanvankelijk te ontsnappen, maar met behulp van een politiehelikopter werd een van hen korte tijd later opgepakt in de wijk Fascinatio. De andere werd rond het middaguur in de directe omgeving gearresteerd.

De verdachten zijn twee 22-jarige mannen uit Den Haag en Maassluis en een 24-jarige man uit Gouda.