SC Cambuur mikt op nieuw stadion

SC Cambuur wil serieus werk maken van de bouw van een nieuw stadion. Dat maakte de vorig seizoen naar de Eredivisie gepromoveerde club zaterdag bekend. Het huidige onderkomen dateert uit 1936 en loopt volgens Cambuur 'op z'n laatste benen'. Volgens de Leeuwarder Courant is er met de bouwplannen een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro gemoeid.

Het nieuwe stadion moet plaats gaan bieden aan ongeveer vijftienduizend mensen, vijfduizend meer dan dat er nu kunnen worden toegelaten. De bedoeling is dat er in 2016 in gevoetbald kan worden.

Cambuur liet een adviesbureau onderzoek verrichten naar het sportieve en economische potentieel van de voetbalclub. "Daaruit blijkt dat een nieuw stadion ook zou passen bij het verzorgingsgebied van de club", staat in een persbericht. "Het plan staat, en Cambuur staat in de startblokken voor actie."

Het college van burgemeester en wethouders is op de hoogte gesteld van de plannen. De club zegt nu de gemeenteraadverkiezingen van 13 november af te wachten. "Dan kan SC Cambuur samen met de gemeente vervolgstappen ondernemen."