[WK kwalificatie] Krol met Tunesië doelpuntloos gelijk tegen Kameroen

Bondscoach Ruud Krol moet volgende maand flink aan de bak om met Tunesië een startbewijs voor het WK in Brazilië af te dwingen. De Nederlandse trainer kwam zondagavond in de eerste wedstrijd van de beslissende play-off tegen Kameroen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De return is 17 november in Kameroen.

Bij Kameroen had Ajacied Eyong Enoh een basisplaats en droeg boegbeeld Samuel Eto'o de aanvoerdersband. De spits van Chelsea bedankte vorige maand voor de nationale ploeg, maar werd door de president van de Kameroense voetbalbond overgehaald om terug te keren.

Krol staat bij Tunesië momenteel op interim-basis voor de groep. Hij vervangt Nabil Maaloul, die opstapte na de 2-0 thuisnederlaag tegen Kaapverdië in de laatste groepswedstrijd. Omdat Kaapverdië, dat zich door de zege voor de play-offs had geplaatst, een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld, besloot de FIFA het land uit de WK-kwalificatie te halen. Tunesië profiteerde van de misstap en nam de plek van Kaapverdië in.