FOK! wat een weer... Flinke buien

Gisteren hadden we een overgangsdag. Hier en daar viel er wat regen, maar uiteindelijk stelde het niet zoveel voor. In de avond begonnen er echter buien binnen te drijven vanuit het westen en dit weerbeeld houden we vandaag vast.

Met een frisse noordwestenwind stroomt er onstabiele lucht ons land binnen. Wel is het zo dat de meeste buien toch wel in het westen en zuidwesten zullen vallen. De middagtemperatuur is met 12 graden toch iets te laag om ook in het binnenland voor veel buien te gaan zorgen. Ik zeg er wel bij dat ze daar zeker zullen vallen, maar iets minder in aantal en ook wat minder zwaar. Eigenlijk ideaal fotografieweer morgen, want tussen de buien door zijn er ook mooie opklaringen. De noordwestenwind neemt toe naar vrij krachtig in het binnenland tot hard aan de kust.

De komende dagen zijn uiterst wisselvallig. Ook morgen en in het weekend kan er wel eens flink wat water naar beneden komen en met 12 graden is het niet bepaald aangenaam.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Wk

Op deze foto van Dumpiej zie je dat er nog een inversie aanwezig is in de atmosfeer. In theorie had dit een bui kunnen worden, maar er zat dus een deksel in de onderste luchtlaag.