Benno L. weer vast

De veroordeelde ontuchtpleger Benno L. is donderdag opgepakt en vastgezet. Hij heeft volgens het Openbaar Ministerie in Den Bosch een aantal bijzondere voorwaarden bij zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling overtreden. Zo heeft hij vooral niet gehandeld naar aanwijzingen van de reclassering, meldt het OM.

De zwemleraar wordt op korte termijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM is van plan op een latere zitting te eisen dat de invrijheidsstelling van L. geheel of gedeeltelijk wordt herroepen.

Dat zestiger L. zich moet houden aan de aanwijzingen van de reclassering was een van de voorwaarden van zijn vrijlating. Hij kreeg een gebiedsverbod en mocht op geen enkele manier contact opnemen met zijn slachtoffers. Advocaat van L. zei eerder deze week al dat het probleem is dat zijn cliënt zonder toestemming solliciteert. Daarbij zou hij pas laat in de gesprekken melden dat hij onder toezicht staat. "Hij wil natuurlijk wel een kans maken", zei de raadsman.

L. kreeg in hoger beroep zes jaar cel voor seksueel misbruik van een groot aantal kinderen tijdens hun zwemles. In juni werd hij voorwaardelijk vrijgelaten na het uitzitten van twee derde van zijn celstraf.

Tot vrijdag woonde L. nog wel in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Ook daar kreeg L. te horen dat hij zich niet aan de regels hield, waardoor hij weg moest. Advocaat van L. Pieter van der Kruijs zei begin deze week dat L. tijdelijk onderdak had en hard op zoek was naar een nieuw onderkomen.