FOK!filmtip van de dag: A King in New York (1957)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

 A King in New York

Bij onze Vlaamse vrienden van Één is vanmiddag om 13.55 uur de FOK!filmtip van de dag, de Charlie Chaplin klassieker A King in New York, te zien. In de door Chaplin zelf geregisseerde film zien we de beroemde bolhoed als koning Shahdov die, nadat er een revolutie in zijn land is uitgebroken, naar Amerika vlucht. Shahdov is door alle toestanden bijna al zijn geld kwijt om moet commercials maken om de kost te verdienen. Tijdens zijn werkzaamheden maakt hij kennis met een ongelukkige jongen, wiens ouders worden verdacht van communistische sympathieën. Het duurt vervolgens niet lang voordat ook Shahdov te maken krijgt met de op communisten jagende McCarthy en zijn volgers.

 A King in New York 1

A King in New York was de eerste film die door Chaplin in Groot Brittannië werd gemaakt nadat de acteur in 1952 Hollywood had verlaten. Het zou ook de laatste hoofdrol zijn voor de legendarische acteur. In Amerika moesten de fans destijds nog tien jaar wachten alvorens ze deze film te zien kregen. Een heerlijke satirische blik op de Amerikaanse maatschappij, waarin tv-commercials, populaire muziek en film een grote rol speelden.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!