'McLaren en Honda willen Alonso'

Het lijkt erop dat Fernando Alonso zijn tot 2016 durende contract bij Ferrari niet uit zal gaan dienen. De Spanjaard werd dit jaar al tijdens het Silly Season al aan verschillende teams gekoppeld en het nieuwste gerucht is dat hij naar McLaren zal kunnen gaan. De onderhandelingen zouden al lopen.

Jenson Button heeft bij McLaren voor 2014 een contract op zak, al moeten de formaliteiten nog afgehandeld worden. De officiële bekendmaking laat naar verluidt op zich wachten om de geruchten rond het stoeltje van Sergio Perez niet los te laten barsten. Ook de Mexicaan is voor komend seizoen nog niet bevestigd. Button zegt in The Independent in ieder geval niets over de mogelijke komst van Alonso te weten. "Ik heb hier niks over gehoord, eerlijk waar. Maar Alonso als teamgenoot zou wel opwindend zijn."

Alonso reed in 2007 al voor McLaren, maar vertrok daar na één seizoen al weer. Een terugkeer zou aan de orde zijn vanwege autofabrikant Honda dat vanaf 2015 weer motoren aan McLaren zal gaan leveren. De Japanners zouden Button willen behouden om zo met de Spaanse coureur een ijzersterk team te kunnen vormen en meteen een gooi naar te titel te kunnen doen. Sponsor Santander zou dan met Alonso mee naar McLaren verhuizen.