Vermeer: "Niet bezig met kritiek"

Kenneth Vermeer kreeg de afgelopen weken steeds meer kritiek te verwerken over zijn prestaties onder de lat bij Ajax. De roep om Jasper Cillessen een kans te geven als eerste doelman wordt steeds luider. "Met die kritiek op mijn spel ben ik niet bezig geweest", zei Vermeer donderdag, een dag na de met 4-0-verloren Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona, tegen Sp!ts.

"Nee, ik kijk dat soort tv-programma’s ook niet. Als het goed gaat prijzen ze je de hemel in en als het fout gaat, kan je er plotseling niks van. Ik ben er nooit mee bezig. Ik weet zelf wel wanneer ik in een goede fase of een iets mindere fase zit. Het liefst maak ik nooit een foutje, maar je weet dat het altijd kan gebeuren", aldus Vermeer, die tegen Barcelona wel een prima wedstrijd keepte.

Alleen bij de eerste treffer van Lionel Messi uit een vrije trap leek hij niet helemaal goed gepositioneerd. "Of ik niet meer in die hoek had moeten staan? Ik heb het zo geleerd dat je zelf het midden moet aanhouden, want een bal kan ook over de muur. Maar we hebben het er trouwens wel over gehad, of we voortaan misschien een speler in de baan van de paal moeten zetten, zodat de vrije trappennemer niet zo in de uiterste hoek kan mikken, zoals Messi deed."