Dordrecht doet goede zaken aan kop Eerste Divisie

FC Dordrecht heeft vrijdag zijn leidende positie in de Jupiler League verstevigd. De ploeg van coach Harry van den Ham won met 2-0 van Jong PSV en zag nummer twee Telstar remiseren bij Almere City FC. Met dertien punten uit vijf wedstrijden heeft Dordrecht een voorsprong van drie punten op vier clubs, waaronder Telstar.

Dordrecht kwam in de twintigste minuut op voorsprong via de Belg Andreas Luckermans. In de tweede helft miste Paul Gladon een strafschop. Even daarvoor kreeg Eindhovenaar Thomas Horsten een rode kaart. Erixon Danso besliste uiteindelijk de wedstrijd alsnog voor Dordrecht.

Telstar sleepte in blessuretijd een punt uit het vuur bij Almere City FC. Toine van Huizen maakte de 1-1. Almere City was na 28 minuten op voorsprong gekomen via Fabian Serrarens. Telstar werd op de ranglijst achterhaald door Willem II, VVV-Venlo en FC Eindhoven, die alledrie met twee doelpunten verschil wonnen.

Door twee goals van Ruud Boymans won Willem II met 2-0 van FC Volendam. VVV-Venlo zegevierde met 3-1 bij MVV Maastricht, terwijl FC Eindhoven met dezelfde cijfers Fortuna Sittard terug naar Limburg stuurde.