Van Gaal: "Seedorf kan uitzondering zijn bij Oranje"

Clarence Seedorf als speler van Oranje op het WK? "Ik denk het niet, maar hij kan een uitzondering zijn", aldus bondscoach Louis van Gaal over een eventuele Oranje-selectie.

Vorig jaar vroeg Goal tijdens een persconferentie in November al aan Van Gaal of hij aan Clarence Seedorf had gedacht als optie voor het Nederlands Elftal. Het antwoord van de destijds verraste keuzeheer was toen dat hij voor Seedorf hoogstens zou kunnen denken aan een functie als ambassadeur van het Nederlands Elftal. Aan het einde van de persconferentie van vandaag in Zeist was daar opnieuw een vraag over de inmiddels 37-jarige middenvelder van het Braziliaanse Botafogo.

"Maakt Seedorf nog een kans op een plaats in de selectie?", vroeg een verslaggever van De Telegraaf. "Ik denk niet dat wij Seedorf selecteren, maar je weet het nooit. Wij gaan hem pas echt volgen als we op zijn positie spelers tekort komen. Dan moeten we eerst gaan praten met een speler over zijn favoriete positie. Dan moeten we hem eventueel uitproberen. Het heeft allemaal met de samenstelling van het team te maken en hoe wij daarover denken."

"Dat we hem niet selecteren heeft niet met zijn karakter te maken", vervolgde Van Gaal. "Ik heb juist een goede band met hem. Het heeft meer met leeftijd te maken. Maar hij kan een uitzondering zijn. Nu lijkt het me sowieso niet verstandig een 37-jarige speler op te roepen. Dat lijkt me ook niet plezierig voor hem met al die reistijd. Ik neem vaak beslissingen voor een speler. Daarom ben ik bondscoach."