'Vechtende' politieman onterecht ontslagen

Een politieambtenaar van de voormalige politieregio Midden- en West-Brabant is in april 2010 onterecht ontslagen. De toenmalige korpsbeheerder heeft niet voldoende aangetoond dat de man betrokken was bij een vechtpartij. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde uitspraak van de Centrale Raad van Beroep.

De man had zich volgens de korpsbeheerder schuldig gemaakt aan 'zeer ernstig plichtsverzuim'. Hij zou in september 2009 tijdens zijn vrijgezellenfeest in Breda ruzie hebben gehad met een voorbijganger. Volgens getuigen ging hij de man tot twee keer toe te lijf. Nadat dienstdoende agenten hem verzochten weg te gaan, zocht hij opnieuw de confrontatie op.

Volgens de Centrale Raad van Beroep is echter niet vast komen te staan dat hij het slachtoffer daadwerkelijk te lijf ging. Getuigenverklaringen spreken elkaar tegen over wat er precies gebeurde. Volgens de Raad valt ook niet uit te sluiten dat hij bij de tweede confrontatie zijn aanstaande echtgenote, die het slachtoffer eerder wel een klap gaf, in het oog wilde houden. De vrouw vierde ook haar vrijgezellenfeest.

De Centrale Raad van Beroep stelt dan ook dat het ontslag onterecht was. Aangezien de man eerder aangaf niet terug te willen keren bij de politie, moeten beide partijen in overleg over beëindiging van het dienstverband.