Van der Gijp heeft toch geen spijt

René van der Gijp heeft toch geen spijt van zijn uitspraken over homo's. De oud-voetballer leek dinsdagmiddag op Twitter zijn excuses aan te bieden, maar het account @RenvanderGijp bleek niet van Van der Gijp te zijn.

Van der Gijp zei maandagavond in Voetbal International dat voetbal geen sport voor homo's is. "Als je homo bent, dan ben je op je veertiende wel klaar met voetbal. Dan ga je gewoon in een kapperszaak werken."

Tegen nrc.next laat hij dinsdagmiddag weten nog volledig achter zijn uitspraken te staan. "Ik voel me niet aangesproken als iemand mij voor homofoob uitmaakt. Als er iemand is die het helemaal geen reet kan schelen wat iemand met zijn leventje doet, ben ik het. Ik snap nog steeds niet wat ik fout heb gezegd."

Van der Gijp denkt dat het voetbal juist een zeer tolerante beroepsgroep is. "Wat mij stoort is dat het voetbal wordt neergezet als intolerant, omdat homo's niet uit de kast zouden durven komen. Er zijn gewoon niet zo veel homo's." Hij denkt dan ook dat homo's die niet voor hun geaardheid uit durven te komen niet hun collega's vrezen. "Dan is het veel meer angst voor de reacties van familie en vrienden."