Demouge tekent voor twee jaar bij Roda

Roda JC heeft Frank Demouge vastgelegd. De 31-jarige aanvaller liet gisteren zijn contract ontbinden bij het Engelse Bournemouth, waardoor niets een langer verblijf in Kerkrade nog in de weg stond. Het afgelopen halfjaar speelde Demouge al op huurbasis voor de Limburgers. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend.

De geboren Nijmegenaar had met twee doelpunten in de play-offs een belangrijk aandeel in de handhaving van Roda in de Eredivisie. "Frank heeft het afgelopen halfjaar al aangetoond dat zijn mentaliteit en manier van spelen erg goed passen binnen onze club", laat algemeen directeur Marcel van den Bunder weten.

Demouge begon zijn loopbaan bij N.E.C. Nijmegen. Daarna speelde hij voor FC Eindhoven, FC Den Bosch, Willem II en FC Utrecht. Voor Bournemouth kwam hij afgelopen seizoen slechts twee keer in actie.

Demouge is de zesde aanwinst van Roda deze zomer. Eerder werden Anouar Kali, Guy Ramos, Ard van Peppen, Marc Höcher en Henk Dijkhuizen vastgelegd. Daartegenover staat het vertrek van onder meer spits Sanharib Malki.