Rasmussen ontsteld door Rabo-uitspraak

Oud-wielrenner Michael Rasmussen dacht zijn pensioen veilig te kunnen stellen door hoger beroep aan te tekenen tegen het ontslag door zijn oud-werkgever Rabobank in 2007. De Nederlandse rechter stelde de bankformatie echter in het gelijk, waardoor de Deen nu de eerder toegekende 700.000 euro terug moet betalen.

Rasmussen, die vijf miljoen euro eiste, is dan ook ontsteld. "Nu wordt in één klap alle grond onder me weg geslagen. Hoe ga ik mijn zoontje vertellen dat we ons huis moeten verkopen? Dat we niks meer hebben, omdat de leugens van Rabobank beloond zijn? Ik wist niet dat Nederland een bananenrepubliek is. Deze uitspraak komt even hard aan als de beslissing op die bewuste 25e juli 2007 om me volkomen onterecht uit de Tour de France te zetten waarmee mij de Tourzege werd ontnomen."

Het gerechtshof achtte niet bewezen dat de Rabo-ploeg wist van het liegen door Rasmussen over zijn verblijfplaats in de aanloop naar de Tour in 2007. De Deen meent echter van wel en stelt dat de toenmalige ploegleiding ook op de hoogte was van het dopinggebruik binnen de Nederlandse formatie. Hij haalt hierbij het rapport Sorgdrager aan waarin staat dat een groot deel van de Nederlandse wielrenners in het verleden ook doping gebruikt. Daarom snapt hij de beslissing van de rechters niet.