Kopschopper toch langer in gevangenis

De 19-jarige Brett S. die verdacht wordt van het mishandelen van een man in Eindhoven in januari, blijft toch langer vastzitten. Het hof in Den Bosch heeft maandag besloten dat zijn voorlopige hechtenis in stand blijft in tegenstelling tot wat de rechtbank begin deze maand besloot. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De voorlopige hechtenis van de man uit het Belgische Ravels zou woensdag worden geschorst zodat hij aan een opleiding kan beginnen. Justitie was in beroep gegaan tegen die beslissing omdat hij van een ernstig feit wordt verdacht. De persoonlijke belangen wegen daar niet tegenop, vindt de officier.

De mishandeling, die op camera werd vastgelegd, veroorzaakte begin dit jaar veel verontwaardiging in Nederland. Op de beelden was te zien hoe een man door een groep jongeren werd belaagd. Toen hij eenmaal op de grond lag gingen de jongens door met schoppen.

Naast de 19-jarige Brett S. worden nog drie verdachten vervolgd in de zaak. Onder hen is de andere hoofdverdachte, de 18-jarige Brent L.