Zesde aanhouding voor vechtpartij Alphense Boys

De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de vechtpartij begin deze maand bij de voetbalwedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia. Dat meldt Omroep West woensdag. Met de aanhouding van deze 25-jarige man uit Den Haag staat het aantal aangehouden verdachten op zes.

De Hagenaar is na verhoor weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in de zaak. Een 56-jarige Rijswijker zit als enige verdachte nog vast. De politie wilde het nieuws over de nieuwe aanhouding na 17.00 uur niet bevestigen.

De knokpartij ontstond twee weken geleden vlak na het laatste fluitsignaal bij de wedstrijd in Alphen aan den Rijn bij een opstootje op het veld. Tien tot vijftien supporters en voetballers raakten slaags met elkaar. Twee mensen raakten gewond, van wie er een met hoofdletsel naar een ziekenhuis werd gebracht.

De KNVB zette Alphense Boys als straf voor de vechtpartij terug van de hoofdklasse naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Vijf spelers van Alphense Boys werden door hun club geroyeerd.