Geen landelijke gevolgen examenfraude

Zojuist heeft het CvE bekendgemaakt dat morgenochtend om 8 uur de normering voor de economie-examens vmbo bekend gemaakt zal worden. Ook de normeringen van de havo- en vwo-examens zullen dan gepubliceerd worden. Dat houdt in dat de examendiefstal landelijk geen gevolgen zal hebben.

De leerlingen van fraudeschool Ibn Ghaldoun moeten wél alle gestolen examens opnieuw maken. Ook zet de onderwijsinspectie het onderzoek naar individuele gevallen voort. Tot nu toe heeft het onderzoek uitgewezen dat de gestolen examens ook buiten de islamitische fraudeschool terecht zijn gekomen.

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs is net voor 18.20 uur begonnen aan het afleggen van een verklaring.

Update 18.32 uur:
Staatssecretaris Dekker meldt dat er nog meer examens gestolen zijn dan eerder werd gemeld. Ook die examens zullen door de Ibn Ghaldoun-leerlingen opnieuw moeten worden gemaakt. Het gaat om de volgende examens:

Vmbo: Engels
Havo: Economie
Vwo: Nederlands, Engels, wiskunde-b, natuurkunde, geschiedenis, aardrijkskunde en Arabisch.
 
Eerder werd al bekend dat er zeker vijftien examens gestolen zijn. Tot nu toe leek de diefstal zich te beperken tot het vmbo-examen economie, de havo-examens aardrijkskunde, Arabisch, Frans, geschiedenis, Engels, maatschappijwetenschappen, wiskunde, Nederlands en natuurkunde en de vwo-examens management en organisatie, biologie scheikunde en wiskunde A.