De nieuwe features van Mario Kart 8

Bij elke Mario Kart is het weer de vraag wat Nintendo er voor nieuwe onderdelen in heeft gestopt. In een Developer Direct gaat Hideki Konno in op alles wat hetzelfde is, en op alles wat nieuw is in dit achtste deel van de welbekende Nintendo-racer.

De belangrijkste vernieuwing is het spelen met de zwaartekracht. Je kart kan veranderen in een soort hovercraft waarmee je zweeft in plaats van rijdt. Zodra je kart getransformeerd is kun je racen over muren en over het plafond. Sommige tracks zijn ook speciaal gemaakt om ondersteboven te racen.

Het logo, de 8, geeft direct één van de tracks aan. Het is een zogenaamde Mobius Strip; een ruimtelijke figuur die slechts één vlak en één rand heeft.

Net als in eerdere Mario Kart-delen zal je ook nu weer met meerdere gamers tegelijk kunnen spelen. Zowel offline als online. Er zit uiteraard MiiVerse-ondersteuning in verwerkt en je kunt ook nu weer communities vormen. In totaal kunnen er twaalf gamers tegelijk racen. Via de optie Mario Kart TV kun je replays nogmaals bekijken.

Mario Kart 8 is met alle beschikbare controllers te spelen: Wiimote + Nunchuck, Wii Wheel en GamePad. Dankzij de stap naar HD, en het gebruik van 60 fps moet het net lijken alsof jij er zelf bij bent. De makers zijn nu druk bezig om de game te optimaliseren.