[EK<21] Uitslag Nederland - Duitsland

Jong Oranje is het Europees kampioenschap voetbal voor spelers tot 21 jaar begonnen met een overwinning. Door een doelpunt vlak voor tijd van Leroy Fer werd Duitsland met 3-2 verslagen.

Bij Nederland begon verrassend Marco van Ginkel in de basis, hij kreeg de voorkeur boven Jordy Clasie. In de eerste helft had Nederland geen gevaar te duchten van de Duitsers. Keeper Jeroen Zoet werd nauwelijks op de proef gesteld. Aan de andere kant van het veld resulteerde het overwicht in twee goals. Na een mooie combinatie met Ola John bracht Adam Maher Nederland op voorsprong. Wijnaldum zorgde met een schot waarbij de Duitse keeper Leno er niet goed uit zag voor de 2-0.

Direct na rust ging het echter mis voor Oranje. Zoet haalde Holtby neer en mocht blij zijn dat hij slechts geel kreeg. De penalty werd echter wel benut door Rudy. In de rest van de tweede helft was het beeld bijna omgekeerd ten opzichte van voor de rust. Volland was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde op de lat. Even later was het wel raak. Holtby bracht de ploegen weer in evenwicht. In de 89e minuut was het echter Fer die met een kopbal uit een corner Nederland de overwinning bezorgde.

Het is voor Jong Oranje de eerste zege op de leeftijdsgenoten uit de Duitsland sinds 1992. In dezelfde groep won drievoudig Europees kampioen Spanje met 1-0 van Rusland.

Luuk de Jong in duel met Stefan Thesker (Foto: Pro Shots)