'Bekentenissen in zaak zuurbadmoorden'

In de zaak van de twee zogenoemde zuurbadmoorden zijn bekentenissen afgelegd. De moeder van de Sittardse familie L., die vanaf maandag terechtstaat voor de moorden, heeft bekend dat ze de Irakees Mohammed Al Jader uit Schinveld in augustus 2011 heeft doodgeschoten.

Haar zoon Maurice heeft verklaard dat hij betrokken is bij de dood van het andere slachtoffer, Alan Gergeri. Dat meldt de regionale zender L1 zondag. Het OM was niet direct beschikbaar voor een reactie.

De vrouw zweeg lange tijd over haar betrokkenheid, maar heeft volgens de zender nu een verklaring afgelegd. Al Jader werd in 2011 na een uit de hand gelopen ruzie doodgeschoten in het huis van de familie L. in het Duitse Tudderen, net over de grens bij Sittard.

De 29-jarige Al Jader was de vriend van de dochter van het gezin en zou een wietkwekerij hebben gerund in het huis van de dochter. Toen haar vader en moeder erop aandrongen dat die zou worden geruimd, zou hij hen af zijn gaan persen. De moeder zou hem hierom uiteindelijk hebben neergeschoten.

Het lichaam van Al Jader zou vervolgens zijn opgelost in zoutzuur, maar daar zegt de moeder niets van te weten. Ook het lichaam van de 24-jarige Gergeri uit Sittard, die met een mes en een pikhouweel zou zijn gedood, zou op die manier zijn weggemaakt. Hij werd in 2009 omgebracht.

De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat maandag van start bij de rechtbank in Maastricht. Er staan zes verdachten terecht: de 59-jarige vader en moeder, hun twee zonen, een familievriend en dochter Rachelle. Die laatste is nog altijd voortvluchtig. Voor het proces zijn zes dagen uitgetrokken.

Het OM denkt dat de verdachten de twee lijken gezamenlijk in zuur hebben opgelost. De rechter doet op 26 juni uitspraak.