Mirror's Edge 2 wellicht voor Xbox One

Geruchten rond een mogelijke opvolger voor het actieavontuur Mirror's Edge krijgen steeds meer vorm. Waar de Duitse afdeling van Amazon het spel Mirror's Edge 2 vorige week in zijn database noemde, is het woensdag de beurt aan de Italiaanse afdeling van de webshop. Volgens Amazon zou het spel in de maak zijn voor Xbox One.

Uitgever Electronic Arts heeft het bestaan van Mirror's Edge 2 niet bevestigd. Het eerste spel werd gemaakt door gamestudio Dice en kwam eind 2008 op de markt. Sinds die tijd is studiobaas Patrick Soderlund altijd vaag geweest over een eventueel vervolg.

Dice richtte zich na Mirror's Edge op het schietspel Battlefield 3, dat met zestien miljoen verkochte spellen een commercieel succes is gebleken. Soderlund heeft in meerdere interviews gezegd dat hij niet wil dat Dice een Battlefield-fabriek wordt. Vorig jaar november wist een voormalig medewerker van Dice al te melden dat Mirror's Edge 2 in de maak is.

Mirror's Edge is een spel dat vanuit de ogen van hoofdpersonage Faith wordt gespeeld. In de gedaante van Faith moeten gamers zo snel mogelijk over daken rennen en obstakels ontwijken om uit handen van de corrupte politie te blijven en zo geheime boodschappen te bezorgen.