Nieuws
'Koudste lente sinds 1962'
Nederland heeft de koudste lente gehad sinds 1962. Dat stelt weerbureau weeronline.nl woensdag.
De gemiddelde temperatuur in De Bilt kwam uit op 7,3 graden tegen 9,5 graden normaal gesproken. Sinds de start van de weermetingen verliepen vijf lentes kouder. Dat was in 1917, 1941, 1955, 1958 en 1962.
Er waren acht warme dagen, met een maximumtemperatuur van 20 graden of hoger. Dat horen er zo'n 14 te zijn. Zomerse dagen, met temperaturen boven de 25 graden, werden niet genoteerd tijdens de meteorologische lente (maart tot en met mei).
'Koudste lente sinds 1962' (Foto: ANP)
De weersomstandigheden worden nu gewoon behoorlijk extremer.
Het aantal weer incidenten neemt juist af. Uiteraard doet het weer tegenwoordig wel meer schade dan voorheen, dat komt echter niet omdat er meer incidenten zijn maar doordat steden gegroeid zijn en er meer waarde is opgebouwd. Onbewoond gebied is een stuk schaarser dan vroeger dus zal een ramp ook sneller schade aanrichten.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7404846.stm
In ieder geval niet achter het drama dat Al Gore & andere politici er van maken.
[ Bericht gewijzigd door BefkePijpers op woensdag 29 mei 2013 @ 09:44 ]
door de goede lente is de zee veel opgewarmd, dit zorgt ervoor dat meer water verdampt en er dus meer regen zal zijn
....en dat vind ik een betere verklaring dan jou ongefundeerde opmerking
De theorie is dat de aarde opwarmt door CO2, daardoor meer CO2 vrijkomt uit oceanen waardoor de aarde verder opwarmt. Dit alles leidt volgens enkele wetenschappers tot catastrofale klimaatsveranderingen waardoor de biodiversiteit afneemt, voedselproductie in de problemen komt en de wereldeconomie voor biljoenen schade leidt.
De "globalwarming theory" is dat de aarde opwarmt door CO2, daardoor meer CO2 vrijkomt uit oceanen waardoor de aarde verder opwarmt. Deze versterkende factoren leiden volgens enkele wetenschappers tot catastrofale klimaatsveranderingen waardoor de biodiversiteit afneemt, voedselproductie in de problemen komt en de wereldeconomie voor biljoenen schade leidt.
Tot op heden is daar geen bewijs voor. Sterker nog, we verbouwen meer en meer voedsel op minder land. De biodiversiteit neemt enkel af in landbouwsectoren en dat is omdat we de wilde fruit & groenten eruit drukken met onze grootschalige landbouw (en niet door klimaatsveranderingen).
De opwarming gaat juist met zeer extreme temperatuurswisselingen gepaard, alsmede met andere natuurrampen zoals stormen, tornado`s en overstromingen. Een koude zomer past hier gewoon bij.....
http://nl.weather-forecast.com/locations/Madrid/forecasts/latest
Jongens jullie denken iets over deze wereld te weten maar ga het werkelijk nu eens na en zie de oude fossielen die je in kolenlagen en in de sedimentlagen nog zeer rijkelijk kunt vinden, als jullie dat eens gedaan hebben spreken we weer eens verder over extreme weersomstandigheden en andere natuurverschijnselen.
En nee, meneer Hendrik64, dát leerde je niet op het lagere schooltje of de LTS.
En misschien schrijf ik het nu wat rommelig maar de natuur is ook nooit helemaal ordelijk geweest.
Na die roerige tijden is er dus een soort evenwicht ontstaan, waarin de mens en alle andere organismen voor lange tijd konden gedijen. Normaliter zou dit evenwicht waarschijnlijk zeer lange tijd stand hebben kunnen houden, volgens relatief begrip. De mens is dit nu echter aan het verstoren en daar heeft helemaal niemand wat aan. De boel wordt zelfs zo verstoord, dat al het leven zelfs onmogelijk lijkt te worden. Als straks hele continenten tot woestijnen zijn vervallen, zijn we veel verder van huis dan na die gebruikelijke natuurrampen, waar jij het over hebt.
Extreem weer, of andere gedragingen van de natuur zijn er altijd geweest. Het is mogelijk dat juist door de natuurevenementen die de mens meemaakte en overleefde men zich ging richten tot goden, men in die geest duivels verzon en daarover ging schrijven.
Mijn stelling is dat de mens de huidige niet dient te verstoren.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken