FOK! wat een weer... Een lokale bui

Goedemorgen! Bij onze zuiderburen viel er gisteren enige tijd regen en een klein deel van die neerslag bereikte nog net het zuidwesten van Zeeland. In Limburg vielen er aan het einde van de dag een paar buien en een enkele daarvan ging gepaard met onweer. Elders in het land bleef het droog, maar de wolkenvelden bleven overheersen. Tegen de avond begon het wat breder op te klaren.

Vandaag vinden we de meeste zon aan het strand, maar daar kan vanmiddag een zeewindje opsteken. Landinwaarts gaan zich stapelwolken ontwikkelen en uit deze stapelwolken kan vanmiddag en aan het begin van de avond een enkele bui vallen. De maxima liggen over het algemeen tussen de 14 graden aan zee en 20 graden in het zuidoosten van ons land. Er waait een zwakke tot matige noordelijke wind.

Morgen hebben we even iets meer bewolking, maar zeker na zondag gaan we een aantal zonnige en droge dagen tegemoet met temperaturen die gaan oplopen tot rond de 20 graden. Eindelijk!

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Spanje
Vanuit Port Aventura in Spanje maakten Mariska en Steph deze foto in een stralende zon. Het kwik liep er op tot 22 graden.