[NBA] Bulls na thriller naar 3-1 voorsprong

Chicago Bulls is nog maar een zege verwijderd van de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Eenvoudig werd de derde overwinning niet behaald. Zaterdag werd Brooklyn Nets pas na drie verlenging verslagen: 142-134. Door de zege in Chicago is de stand nu 3-1. Maandag staat in Brooklyn het vijfde duel op het programma.

De Bulls namen in het tweede kwart een kleine voorsprong, maar werden in het derde kwart voorbijgelopen door de Nets die maximaal veertien punten voor kwamen. Een fraaie comeback van de thuisploeg betekende een 111-111 gelijke stand na de reguliere speeltijd.

In de eerste verlenging kwamen beide ploegen opnieuw niet tot een beslissing, al stonden de Bulls in de laatste minuten op voorsprong. De ploeg uit Chicago putte daar kracht uit en nam in de tweede verlenging vier punten voorsprong. Die maakten de Nets echter weer ongedaan. In de derde verlenging was het uiteindelijk wel raak voor de Bulls die de laatste vijf punten van de wedstrijd voor hun rekening namen.

Nate Robinson was met 34 punten topscorer van de Bulls, terwijl Kirk Hinrich (achttien punten en veertien assists) en Joakim Noah (vijftien punten en dertien rebounds) ook hoofdrollen voor zich opeisten. Deron Williams nam 32 punten en tien assists voor zijn rekening voor de Nets.

Submitter:  Bron: Novum