Pro Evolution Soccer 14 gaat de strijd aan met FIFA 14

Kei Masuda, creative producer van Pro Evolution Soccer 14, laat weten dat naast de nieuwe engine van Pro Evolution Soccer ook enkele andere vernieuwingen de game onderscheiden van FIFA 14. Ook is hij ervan overtuigd dat PES 14 het hierdoor beter zal doen dan FIFA 14.

Zoals bekend maakt Pro Evolution Soccer 14 gebruik van Konami’s FOX-engine. Kei Masuda legt uit dat goede balcontrole en teamspirit het verschil maken met FIFA 14 en dat deze vernieuwingen onze kijk op voetbalgames zullen gaan veranderen:

"Ons grootste doel is om spelers te laten winnen met hun favoriete team. Als we het mogelijk kunnen maken dat de kleine teams van de grote gaan winnen, hebben we al een enorm verschil met FIFA."

In beide games zijn de grotere clubs zoals FC Barcelona of FC Bayern München beter dan andere kleinere teams. Spelers kiezen hierdoor vaak eerder voor het beste team, in plaats van hun favoriete team om mee te spelen. Pro Evolution Soccer wil hier iets aan gaan doen.

Of Pro Evolution Soccer daadwerkelijk FIFA 14 voorbij zal gaan door middel van de nieuwe gameplay en engine is nog maar de vraag. Wat we wel zeker weten is dat PES 14 volgend jaar uit komt voor de current- en nextgen consoles, PlayStation Vita en pc.

PES 14