IJshockeyers verliezen ook van Oekraïne

De Nederlandse ijshockeyers zijn tegen hun tweede nederlaag van het WK in de divisie 1B aangelopen. Donderdagavond was in Donetsk gastland Oekraïne na verlenging met 3-2 te sterk. Daardoor is Oranje niet meer in de race voor de titel en de bijbehorende promotie naar de divisie 1A.

In de eerste periode maakte Nederland de dienst uit. Via doelpunten van Mitch Bruijstens en Steve Mason nam Oranje brutaal een 2-0 voorsprong. Die werd in de tweede periode echter teniet gedaan door de Oekraïners. Andri Mikhnov verkleinde de marge en Oleg Tymchenko verzorgde de gelijkmaker.

In de derde periode scoorden beide ploegen niet meer waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Na 2.14 minuten daarin was het Tymchenko die de beslissing bracht.

Oranje verloor woensdag al van Polen. Dat land maakt zaterdag in een rechtstreeks duel met Oekraïne uit wie de titel wint. Nederland speelt zaterdag zijn laatste WK-duel tegen Roemenië.