NOS achter de schermen bij Blanco in Tour de France

Wielerliefhebbers kunnen komende zomer een kijkje achter de schermen nemen bij Nederlands grootste wielerploeg, Blanco Pro Cycling. Kees Jongkind zal drie weken lang met zijn camera’s de formatie volgen. De NOS-verslaggever mag overal bij zijn, van de maaltijden tot de teambesprekingen en van de medische verzorging tot in de koers. Jongkind zal in het najaar de documantaire 'Inside Blanco' uitbrengen.

"Dit is een uniek project. Een geweldige kans het wielrennen van binnenuit te volgen. Juist nu er van alles aan de hand is en de sport een probleem heeft met geloofwaardigheid, hebben we met Blanco kunnen afspreken dat alle deuren voor ons open staan. Dat is bijzonder, maar vooral ook dapper van die ploeg. Zeker omdat ze dat tijdens de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar durven doen", aldus Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport.

Blanco zelfs hoopt ook op meer transparantie. Richard Plugge, algemeen directeur van de ploeg, vindt het belangrijk dat de fans weten hoe dingen er aan toe gaan. "Het afzien en lijden in de finale van een wedstrijd kent iedereen van de verslagen op televisie, maar er gebeurt zoveel meer in een wielerploeg. Openheid staat bij Blanco Pro Cycling Team hoog in het vaandel. Wij willen onze fans een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van Blanco in het voorseizoen en tijdens de drie weken van de Tour de France."