[Serie A] Denis dompelt met hattrick Inter in rouw

German Denis heeft Atalanta zondag een spectaculaire zege bij Internazionale bezorgd. De Argentijnse spits boog met een hattrick binnen twaalf minuten een 3-1 achterstand om in een 4-3 overwinning. Denis bracht daarmee zijn seizoenstotaal op vijftien. Napoli boekte een 2-0 thuiszege op Genoa.

Na iets meer dan een uur leek er geen vuiltje aan de lucht voor Inter. De thuisploeg leidde op dat moment met 3-1. Tommaso Rocchi maakte vlak voor rust de 1-0 en na de gelijkmaker van Giacomo Bonaventura sloeg Inter-middenvelder Ricky Alvarez tweemaal toe. Tussen de 65e en 77e minuut werd hij echter overtroffen door Denis.

Atalanta steeg door de zege drie plekken naar de dertiende stek, met 37 punten uit 31 duels. Inter zakte naar de zesde plek.

Napoli nestelde zich door een 2-0 zege op Genoa steviger op de tweede plaats. Goran Pandev en Blerim Dzemaili zorgden nog binnen het halfuur voor de goals. Halverwege de tweede helft miste topscorer Edinson Cavani nog een strafschop. Napoli heeft met zeven speelronden voor de boeg negen punten achterstand op Juventus en vier punten voorsprong op nummer drie AC Milan.