Atheïsten gearresteerd in Bangladesh

De politie in Bangladesh heeft drie atheïstische bloggers opgepakt omdat ze de islam en de profeet Mohammed beledigd zouden hebben. De drie atheïsten stonden op een lijst van 84 bloggers die een islamitische groep aan de autoriteiten overhandigde waarbij geëist werd dat er tegen deze uitingen opgetreden zou worden.

Volgens een politiewoordvoerder hebben de drie bloggers de religieuze gevoelens van verschillende groepen gekwetst door zich kritisch over religie uit te laten. De drie kunnen tot 10 jaar cel veroordeeld worden wegens blasfemie.

Hoewel een dergelijke straf al zou getuigen van intense nationale achterlijkheid, zijn er ook mensen die dat nog niet ver genoeg gaat.  Na de arrestatie van de drie volgde er namelijk een betoging van boze moslims die eisen dat de drie ter dood veroordeeld worden. Uiteraard ging die betoging gepaard met het woest uitschreeuwen van het alom bekende 'Allahu akbar'.

Ook in Nederland is godslastering in principe nog strafbaar, maar het lijkt erop dat dat niet lang meer duurt. Er is inmiddels een Kamermeerderheid voor afschaffing van het wetsartikel.