Koeman: "Dat is de kans op revanche"

Na de hosannastemming van de voorbije weken voert de realiteitszin weer de boventoon bij Feyenoord. De nederlaag bij sc Heerenveen heeft de titelkansen doen slinken.

Ook Ronald Koeman is zich daarvan volledig bewust. Van de handdoek in de ring gooien is evenwel geen sprake. "De opdracht is simpel. De komende zes wedstrijden winnen, hopen op een misstap van de concurrentie en dan zien we wel of het één, twee, drie of vier wordt. De Eredivisie is zo onvoorspelbaar dat we volgens mij gewoon nog meedoen", stelt Koeman tegenover Voetbal International.

Ofschoon het verlies tegen de Friezen hard aankwam, zag de trainer van Feyenoord nog wel lichtpuntjes. "Ik hoorde Ruben Schaken praten over een wanprestatie, maar dat gaat me een beetje te ver. Het heeft pas zin kwaad te worden, als spelers geen inzet tonen, maar ik vind dat ze allemaal hebben gestreden. Dan kun je ook een keer verliezen."

"Misschien was dat ook wel even nodig, na alle lovende verhalen van de laatste weken", vervolgt Koeman, die weet dat een zege op VVV-Venlo aankomend weekend van essentieel belang is. "We staan nu weer met beide beentjes op de grond en richten ons op de wedstrijd van vrijdag tegen VVV-Venlo. Dat is de kans op revanche."