Nederlandse speelfilm over Bijlmerramp

De Bijlmerramp uit 1992 wordt voor het eerst verfilmd. In het Niets gaat vijftig minuten duren en gaat over de vliegtuigramp op 4 oktober 1992 waarbij een Boeing van El Al neerstortte op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Dat meldt RTV N-H donderdag. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven.

In het Niets moet volgens producent Maarten van der Ven een menselijk verhaal worden en gaat over een 50-jarige weduwnaar die zich na de dood van zijn vrouw heeft teruggetrokken in zijn flat. Hij woont in de multiculturele gemeenschap van de Bijlmer. Als een 13-jarig Ghanees meisje bij hem komt wonen lijkt hij eindelijk weer op te bloeien. Dan stort het vliegtuig neer op zijn flat.

In het Niets maakt deel uit van het One Night Stand-project, waarbij jonge, veelbelovende filmmakers de kans krijgen om ervaring op te doen in het vak. De opnames starten op 17 april. Later dit jaar is de film op het Nederlands Film Festival in Utrecht te zien. De NTR zendt hem daarna uit op televisie.