[Six Nations] Wales prolongeert titel na zege op Engeland

Wales heeft de Six Nations titel weten te prolongeren na de zege op Engeland. Wales won in Cardiff met 30-3 van Engeland. Wales was kampioen als het met minimaal acht punten verschil wist te winnen. Het is geen Grand Slam omdat Wales hun openingsduel verloor van Ierland. Het is de vierde eindzege voor de Welshmen na 2005, 2008 en 2012.

Bij rust stond het 9-3 na drie strafschoppen van Leigh Halfpenny en Owen Farrell die namens Engeland een penalty benutte. Dit gaf ook wel de verhoudingen neer op het veld. Wales was de betere partij. In de 56ste minuut wist Alex Cuthbert namens Wales als eerste de achterljn van de Engelsen te passeren, de conversie ging mis waardoor het 17-3 werd. Een paar minuten later werd het verschil zelfs zeventien punten na een dropgoal van Dan Biggar.

De wedstrijd werd een kwartier voor tijd op slot gegooid doordat Cuthbert opnieuw de achterlijn passeerde. Sam Warburton pakte de bal op en gaf hem door en via Justin Tipuric gaat de bal naar buiten. Cuthbert is het eindstation en kon de achterlijn halen. Halfpenny schoot nog twee keer raak om de 30-3 eindstand op het bord te zetten.

Eerder op de middag rekende Italië al af met Ierland. Om 21.00 spelen Schotland met Tim Visser en Frankrijk nog tegen elkaar. Frankrijk heeft een overwinning nodig niet de Wooden Spoon te krijgen.