[WBC] Puerto rico verslaat Amerika, Oranje boekt oefenzege

Het Nederlands honkbalteam won vrijdag de tweede en laatste oefenwedstrijd van de Seattle Mariners. Het wersd in Peoria 8-1. Oranje zal met een goed gevoel aantreden tegen de Dominicaanse republiek of Puerto Rico. De Puerto Ricanen versloegen in de herkansingspartij de Verenigde Staten met 4-3. 

Het oefenduel van Nederland werd ingeleid met een minuut stilte voor Gregory Halman, die in november 2011 op 24-jarige leeftijd overleed. De Nederlandse honkballer speelde zowel voor de Mariners als nationale ploeg. Wladimir Balentien, eveneens oud-speler van Mariners, zorgde met een homerun een hoofdrol in de snelle voorsprong van 5-1. Bondscoach Hensley Meulens gunde Andruw Jones en Andrelton Simmons rust. Beide slagmannen mochten zich al richten op de halve eindstrijd in het AT&T Park van San Francisco.

In de herkansingswedstrijd stond Puerto Rico na zes inningen met 4-0. De Verenigde Staten maakten wel drie punten maar dat was niet genoeg. Puerto Rico speelt vanavond nog een wedstrijd tegen de Dominicaanse republiek uit te maken wie de groepswinnaar gaat worden. De winnaar van dat duel speelt tegen Nederland, de verliezer neemt het op tegrn Japan.