Cel en tbs voor bloederige doodslag buurman

Een 30-jarige Rotterdammer is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs voor het ombrengen van zijn buurman. De rechtbank in zijn woonplaats acht bewezen dat de man zijn buurman met een hamer of breekijzer doodsloeg, waarna hij het lichaam verminkte met een slijptol.

De Rotterdammer liet zijn dode buurman twee dagen in zijn woning liggen. Hij wilde het lichaam begraven in een park en stopte het daarom in een koffer. Toen bleek dat de rits niet dichtging, besloot hij stukjes van het lichaam af te snijden.

Met een slijptol sneed de Rotterdammer uiteindelijk op verschillende plekken in het lichaam en amputeerde het rechteronderbeen volledig. Uiteindelijk kwam de slijper vast te zitten in een rits, waardoor het niet lukte het lichaam volledig in stukken te snijden. Agenten die op een melding van burengerucht afgingen, troffen het 'gruwelijk verminkte' lichaam van het slachtoffer uiteindelijk aan.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden acht jaar cel en tbs. De rechtbank haalde van de celstraf drie jaar af, zodat de man eerder kan beginnen met zijn tbs-behandeling.