KNVB onderzoekt uitspraken Verbeek

De KNVB laat uitzoeken of AZ-trainer Gertjan Verbeek met uitspraken over straffen van de voetbalbond de regels heeft overtreden. Dat meldt de bond maandag. De aanklager betaald voetbal gaat de uitspraken toetsen aan de reglementen en de gedragscode van de bond.

Verbeek liet op de website van AZ en afgelopen zaterdag bij Eredivisie Live zijn ongenoegen blijken over de procedures bij de KNVB. "Het is ons-kent-ons in Zeist. De manier waarop je daar als aangeklaagde wordt behandeld is disrespectvol, denigrerend en neerbuigend. Vooral de aanklager is verschrikkelijk en subjectief", liet hij op AZ.nl aantekenen.

De KNVB vindt dat Verbeek 'niet alleen de integriteit van de aanklager betaald voetbal, maar ook het gehele tuchtrechtelijke proces in zijn geheel in twijfel trekt'. Daarmee zou hij de belangen van het betaald voetbal schaden.

Als de aanklager vindt dat de uitspraken een overtreding vormen, kan hij een vooronderzoek beginnen. Hij kan de zaak dan ook direct voorleggen aan de tuchtcommissie. Dat kan alleen als de uitlatingen in een zaak aan het adres van de aanklager gericht zijn.