[Ligue 1] PSG en Van der Wiel lijden pijnlijk verlies

Paris Saint-Germain heeft een teleurstellende nederlaag geleden op bezoek bij FC Sochaux. De Parijzenaars verloren met 3-2 bij de laagvlieger in de Ligue 1.

PSG ging zondag voor het eerst sinds 1 december onderuit in de competitie. De doorgaanse betrouwbare doelman Salvatore Sirigu maakte geen goede indruk in Sochaux. De Italiaanse goalie zag tot zijn opluchting een slechte uittrap niet afgestraft worden en een prachtig doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

PSG wankelde in Sochaux, maar kwam wel aan de leiding. Voormalig PSV'er Alex knikte de 0-1 binnen bij een corner. De voorsprong was tegen de verhoudingen in en de snelle gelijkmaker kwam niet als een verrassing. Sebastien Roudet bracht de thuisploeg op 1-1 met een streep. Sochaux zette na de pauze de goede lijn door.

Giovanni Sio zag Sirigu in de fout gaan bij de 2-1 na een klein uur spelen. PSG ging hierna iets meer naar voren spelen en kreeg via Zlatan Ibrahimovic en basisspeler Gregory van der Wiel nog kansen. Een eigen doelpunt van Jerome Roussillon leek PSG in de slotfase aan een punt te helpen, maar het ging zes minuten voor tijd toch mis. Cedric Bakambu schoot de 3-2 binnen. PSG ziet Olympique Lyon door het verlies tot drie punten naderen.