Vrouw neemt baby voor gratis operatie

De grootste sociale-parasiet van Groot Brittannië is gevonden. Dat is de Britse vrouw Siobhan Leighton uit Glasgow. Ze is namelijk zwanger geworden zodat ze een cosmetische operatie kan laten uitvoeren op de kosten van het Engelse 'ziekenfonds'. Haar baby staat ze na de bevalling af ter adoptie.

Siobhan heeft al haar hele leven last van zwaar overgewicht. De nu 29-jarige vrouw woog enkele jaren terug nog ruim 140 kilo. Ze begon als 8-jarige met het eten van extreem ongezonde dingen nadat haar oma op 52-jarige leeftijd met dementie te maken kreeg. Toen ze 21 jaar oud was nam ze 10.000 kilocalorieën per dag. Ze at twee keer per dag een afhaalmaaltijd bij de chinees en wist daarnaast nog enkele zakken chips en twee liter cola naar binnen te werken. De plaatselijke chinees was zo blij met haar dat ze elk jaar een kerstkaart van ze kreeg.

Toen ze in 2008 haar baan verloor wist ze dat ze af moest vallen. Een vriend betaalde voor haar de 3.500 pond die ze nodig had voor een maagband. Na het plaatsen van de band in België verloor ze al snel 50 kilo. Uiteindelijk weegt ze nu nog maar 63 kilo. Wat uiteraard tot gevolg heeft dat ze nu voorzien is van een opgerekte huid.

De vrouw vindt haar lichaam 'misselijkmakend' en wil al haar overtollige huid laten verwijderen door een zogenaamde 'tummy tuck', een buikwandcorrectie, uit te laten voeren. Het grote probleem is alleen dat ze geen geld heeft voor een dergelijke operatie. Siobhan krijgt huursubsidie om haar huur te kunnen betalen en krijgt daarnaast 70 pond per week aan een werkeloosheidsuitkering. Wat dus lang niet genoeg is om de 5.000 pond kostende operatie te betalen.

Het Britse ziekenfonds kan dergelijke operaties vergoeden wanneer daar wegens psychische redenen aanleiding voor is. Dit doen zij echter niet wanneer het een jonge vrouw betreft die nog nooit zwanger is geweest. Een buikwandcorrectie kan namelijk gevolgen hebben voor een eventuele latere zwangerschap. Siobhan besloot toen maar om zwanger te worden zodat het ziekenfonds de operatie mogelijk wel wil vergoeden.

"Het krijgen van een baby leek een makkelijke beslissing om te nemen als ik daarmee het lichaam krijg wat ik wil. Achteraf gezien is zwanger zijn toch zwaarder dan ik dacht. Ik weet dat ijdelheid geen goede reden is om een kind te nemen, maar ik ben ten einde raad.", aldus de blije moeder in verwachting.

Nadat ze bevallen is van het kind zal ze het hoogstwaarschijnlijk opgeven ter adoptie, als ze er 'niet goed voor kan zorgen'. De vader van de baby, haar toenmalige vriend, heeft haar namelijk verlaten zodat ze nu thuis zit zonder werk of geld en met een baby op komst. Haar vriend was van plan om de operatie te betalen wanneer het ziekenfonds toch zou besluiten om de ingreep niet te vergoeden. Maar daar is nu geen sprake meer van. Een lening kon ze ook niet krijgen vanwege haar financiële verleden en haar werkeloosheid.

Haar opa schoot eerder al te hulp door ruim 5.000 pond te betalen voor een 'lift' van haar armen en borst daarnaast kreeg ze een borstvergroting naar cup 70G. Haar grote wens bleef nog altijd een buikwandcorrectie. Ze heeft er 'totaal geen probleem mee' dat ze haar lichaam laat bijwerken op de kosten van de Britse belastingbetaler. Dat ze daar dan ook maar een baby voor moet krijgen is ook geen enkel probleem. Eigenlijk had ze willen wachten met het krijgen van een baby tot ze er financieel iets beter voor zou staan. Maar dat was niet mogelijk. Dit is haar 'enige oplossing'. Ze hoopt enkele maanden na de bevalling de operatie te ondergaan.

Klik hier voor een aantal foto's van de vrouw. Van voor het afvallen en hoe ze er nu na een borstvergroting en arm lift uitziet. Uiteraard is haar overhangende vel ook te zien.