Prinses Mabel mee naar Lech

Prinses Mabel gaat in februari mee met de koninklijke familie op wintersportvakantie in Lech. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag bekendgemaakt. Ook Mabels dochters Luana en Zaria zijn van de partij. Het gezin doet niet mee met de jaarlijkse fotosessie in het Oostenrijkse wintersportdorp.

Eerder werd al duidelijk dat de Oranjes ook deze winter weer in Lech zouden gaan skiën. Vorig jaar liep de vakantie van de familie uit op een drama toen prins Friso werd bedolven door een lawine. Hij ligt sindsdien in coma in een ziekenhuis in Londen.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt in een verklaring dat prinses Mabel dankbaar is voor het feit dat de media de privacy van haar en haar gezin het afgelopen jaar hebben gerespecteerd. Op grond hiervan hoopt ze dat dit ook tijdens het verblijf in Lech het geval zal zijn.

Koningin Beatrix en het gezin van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima poseren op 18 februari voor de camera's. Zij hopen verder tijdens hun vakantie met rust gelaten te worden.