Meesteres SM't man dood

Lucrezia uit Sint-Job-in-'t-Goor verdwijnt waarschijnlijk voor tweeënhalf jaar achter de tralies. De Belgische meesteres heeft tijdens een SM-sessie een 58-jarige klant de dood ingejaagd. De beste man is overleden na een overdosis lachgas.

De hulpdiensten rukten op 22 juni 2010 massaal uit naar de SM-keet van de 46-jarige vrouw en haar 38-jarige assistente Juno. Daar troffen zij het tweetal aan die druk bezig waren de klant weer op te lappen. Helaas bleek de Britse zakenman al het loodje te hebben gelegd.

Het slachtoffer was tijdens een snoeiharde SM-sessie door de dames vastgebonden. De miljonair, een vaste klant van de twee vrouwen, vroeg om een portie lachgas. Dit kreeg hij, maar het gas veroorzaakte zuurstoftekort en hij stierf in het harnas.

Volgens het OM in Antwerpen hadden de meesteressen moeten weten dat het gas dodelijke gevolgen kan hebben, maar hun advocaat pleit voor vrijspraak. Ze hebben namelijk geen medisch lachgas gebruikt, maar gas dat wordt gebruikt in slagroomspuiten. En dat is in elke winkel verkrijgbaar. Dit gas had Lucrezia al vele malen met succes gebruikt tijdens haar sessies.

De vastgeketende kerel werd op die bewuste dag door Juno in de gaten gehouden, terwijl de meesteres het gas in een ballon liet lopen. De ballon werd vervolgens via een darmpje aan het gasmasker van de beste man verbonden. "Hij moest zelf aan het darmpje zuigen om het gas binnen te krijgen en kon er te allen tijde mee ophouden. Van enige toediening door mijn cliënte is dus geen sprake", vindt Juno's advocaat.

Beide vrouwen hebben vrijspraak gevraagd. Lucrezia heeft haar studio namelijk noodgedwongen moeten sluiten, en dat is al een zware straf. De rechtbank van Antwerpen heeft vandaag tegen haar een gevangenisstraf van 30 maanden geëist. Juno moet waarschijnlijk een jaar op water en brood.