Blizzard verdient aan game met microtransacties

Gamebedrijf Blizzard is bezig te bekijken hoe het bedrijf geld wil verdienen aan het strategiespel Blizzard All-Stars. Het pc-spel wordt, net als het concurrerende League of Legends, waarschijnlijk gratis aangeboden. Gamers kunnen dan in een online shop tegen kleine betalingen virtuele voorwerpen kopen. Dat zei gameontwikkelaar Chris Sigaty van Blizzard tegen Eurogamer.

"We doen soortgelijke games na en verkopen kleinere hoeveelheden spullen aan spelers. De spullen die zij willen", zei de gameontwikkelaar tegen de website. Gamers zouden bijvoorbeeld spreuken of wapens kunnen kopen. Het zou de eerste keer zijn dat Blizzard een game gratis uitgeeft, al heeft het gamebedrijf wel ervaring met de verkoop van virtuele huisdieren voor World of Warcraft.

Wanneer Blizzard All-Stars op de markt komt, is niet bekend. "We werken er op dit moment hard aan", zei Sigaty. Blizzard All-Stars is een strategiegame waarbij twee of meer spelers in een online arena tegenover elkaar geplaatst worden. Met League of Legends en Dota 2 kent het spel van Blizzard grote concurrentie. Beide games worden door duizenden gamers gespeeld.