Berlusconi rekent op terugkeer Pato

De Braziliaan Alexandre Pato keert mogelijk na een jaar terug naar AC Milan. De 23-jarige aanvaller deed die belofte aan Silvio Berlusconi, beweert althans de voorzitter van de Italiaanse club. Pato verruilde Milan donderdag voor Corinthians. Een snelle terugkeer zou opmerkelijk zijn aangezien de Brazilianen vijftien miljoen euro voor hem betaalden.

"De afspraak is dat hij daar een tot anderhalf jaar blijft. Dat zei hij toen we afscheid namen", zei Berlusconi tegen een lokale televisiezender. Pato, die een relatie heeft met Berlusconi's dochter Barbara, kwam door blessureleed in 5,5 seizoen bij de achttienvoudig kampioen niet verder dan 117 optredens in de Serie A.

Een terugkeer van de 28-jarige Robinho naar Brazilië lijkt van de baan. Vicevoorzitter Adriano Galliani laat op de clubsite weten dat de voormalig speler van onder meer Real Madrid en Manchester City heeft aangegeven graag bij Milan te willen blijven. Onderhandelingen tussen Milan en Santos liepen naar verluidt op niets uit.

Voor het aantrekken van een nieuwe aanvaller lijkt een naam geschrapt te kunnen worden. De komst van Mario Balotelli, die al meerdere keren in de clinch lag met Manchester City-trainer Roberto Mancini, is als het aan Berlusconi ligt uitgesloten. "Wanneer je een rotte appel in de kleedkamer zet dan kan dat iedereen beïnvloeden."