[PDC WK] Van Gerwen klopt titelverdediger Lewis in thriller

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finales van wereldkampioenschap darts. Hij versloeg in een ongelooflijke thriller de kampioen van de laatste twee jaar, Adrian Lewis, met 5-4.

In een wedstrijd die op en neer ging had de Nederlander vooral in het begin van de partij veel moeite met zijn dubbels. Omdat hij met de scores wel een stuk beter was ging het gelijk op met Lewis. Van Gerwen kwam op een 4-3 voorsprong in sets, maar werd in de achtse set gebroken, waardoor er een beslissende negende set nodig was. Daarin deelde Van Gerwen de eerste tik uit door de op 1-0 te komen met een 104-finish. Daarna leek de partij toch de kant van Lewis op te gaan. Die maakte er 1-1 van om vervolgens Van Gerwen te breaken.

De Brit mocht vervolgens zelf gaan gooien voor de wedstrijd. Hij kreeg zelfs twee matchdarts op tops, maar miste deze. Van Gerwen profiteerde door 82 uit te gooien en weer gelijk te komen. Hij kwam vervolgens op 3-2 en kreeg drie matchdarts. Deze werden niet benut maar omdat lewis 141 niet uitgooide mocht van Gerwen terugkomen. Hierna was het wel raak.

In de halve finale treft hij James Wade, die in zijn kwartfinale met 5-4 te sterk was voor Wes Newton.