Rodriguez overweegt vertrek bij Katusha

Joaquin Rodriguez wil vertrekken bij Katusha als de Russische formatie niet wordt toegelaten tot de World Tour. Dat zegt de 33-jarige renner in de Spaanse krant El Periodico. Hij zou al een aanbieding hebben gehad van een andere ploeg, maar wacht eerst af wat het sporttribunaal CAS halverwege januari beslist.

Rodriguez wil volgend jaar hoe dan ook deelnemen aan de Tour de France. "Ik hoop mee te doen om de eindzege. Het is een lastige uitdaging, maar het heuvelachtige parcours ligt mij wel." Afgelopen seizoen eindigde hij als tweede in de Ronde van Italië en als derde in de Ronde van Spanje. Bovendien won hij het World Tour-klassement.

Katusha kreeg twee weken geleden van de UCI geen licentie voor de World Tour, waardoor het team afhankelijk is van wildcards voor de belangrijkste koersen. De Russen willen via het CAS alsnog een langer verblijf op het hoogste niveau afdwingen.

Het is nog niet duidelijk waarom Katusha geen licentie heeft gekregen voor de World Tour. De ploeg lijkt in elk geval te hebben voldaan aan de sportieve en financiële voorwaarden. Daarnaast zijn er echter ook ethische criteria.