Uitslagen Jupiler League Speelronde 18

MVV heeft in de Jupiler League in de laatste speelronde voor de winterstop uitstekende zaken gedaan. De koploper van de Eerste Divisie won vrijdagavond zelf moeizaam met 3-2 van FC Eindhoven en zag de drie achtervolgers allemaal punten verspelen. Daardoor groeide de voorsprong van MVV op nummer twee Sparta tot zeven verliespunten.

Hekkensluiter Eindhoven kwam in Maastricht via een eigen goal van Bryan Smeets verrassend op voorsprong. Mark Veldmate en Danny Schreurs stelden nog voor rust orde op zaken, maar in het tweede bedrijf kwamen de bezoekers terug door een goal van Serhat Koç. Halverwege de tweede helft maakte Tom Van Hyfte de winnende goal.

Sparta ging in de slotfase verrassend onderuit bij SC Veendam. Twee minuten voor tijd maakte Robby Holder de winnende goal: 2-1. Vroeg in de wedstrijd was de thuisploeg op voorsprong gekomen door Lars Hutten, maar Spartaan Sandro Calabro tekende voor de gelijkmaker.

Nummer drie FC Dordrecht kwam in eigen huis niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen FC Emmen en werd op de ranglijst gepasseerd door Helmond Sport. De Brabanders versloegen Telstar thuis met 1-0 door een goal van topscorer Emrullah Güvenc, een kwartier voor tijd. Ook SC Cambuur liep averij op. FC Volendam keerde met een punt huiswaarts: 2-2.