Di Montezemolo: "Vers bloed in Formule 1 nodig"

Ferrari-baas Luca di Montezemolo vindt dat de tijd zo langzamerhand is gekomen dat er jongere krachten met frisse ideeën op hoge posities in de Formule 1 plaats moeten gaan nemen. In The Independant zegt hij dat het tijd wordt om een nieuwe weg in te slaan, waarbij mogelijk onder meer hijzelf en F1-baas Bernie Ecclestone een stap opzij moeten gaan zetten.

"We zijn toe aan vers bloed, mensen met een moderne visie. Bij Ferrari is het precies hetzelfde. Over een aantal jaar ben ik niet meer de kapitein op dit schip, dan zit er iemand anders op mijn plek. Ik vertel Bernie Ecclestone ook altijd dat het gedaan is met eenmansacties in deze wereld. Je hebt een team om je heen nodig. Deze vraagstukken moeten we positief benaderen. Op een dag overkomt het ook Bernie en mij."

De Italiaan vindt dat het voor de Formule 1 tijd wordt om te veranderen. De terugkeer naar de Verenigde Staten was een succes, maar wil de sport bij de mensen populair blijven dan moet deze evolueren. Hij benadrukt dat Ecclestone fantastisch werk geleverd heeft, maar dat er nu nieuwe impulsen nodig zijn. Hierbij kan geleerd worden van andere sporten of raceklasses.

"Drie jaar geleden was ik uitgenodigd om de 24 uur van Le Mans te openen en dat was een feest. In de Formule 1 lijkt de pits op sommige circuits wel een desolate woestijn. Denk je dat het goed is om in niemandsland te racen? Ver weg van het publiek, de fans, de vlaggen, de passie? Ik ben er niet kapot van, het voelt koud aan. Bernie is altijd boos als ik dat zeg."