Ferrari past met oog op 2014 personele veranderingen toe

Het Formule 1-team Ferrari bereidt zich nu al voor op 2014 wanneer het nieuwe technisch reglement in zal gaan. Om beter aan het vertrek te kunnen komen zijn voor 2013 en 2014 coördinatoren aangewezen die de ontwikkeling van de bolides in goede banen moeten leiden.

Teambaas Stefano Domenicali legt het tijdens de traditionele kerstlunch met de pers uit. "Een paar maanden geleden zijn we begonnen met een reorganisatie en het introduceren van een aantal nieuwe werkwijzes. Zoals bekend is onze windtunnel in Maranello tot augustus buiten bedrijf. Tot die tijd zullen we gebruik maken van de oude Toyota-windtunnel in Keulen."

"We hebben daarbij ook meteen maar besloten om een striktere scheiding aan te brengen tussen het personeel dat werkt in de windtunnel en de mensen die hoofdzakelijk creatief bezig zijn. Tot op heden moesten onze werknemers vaak veel dingen tegelijk doen, wat gewoon niet efficiënt was."

Nikolas Tombazis blijft hoofdontwerper van de bolides, maar hij krijgt een aantal mensen naast zich. "We hebben met het oog op de uitdagingen die ons in het nieuwe jaar te wachten staan, twee coördinatoren aangewezen. Simone Resta wordt verantwoordelijk voor het werk aan de auto voor volgend jaar, terwijl Fabio Montecchi de ontwikkeling van de wagen voor 2014 voor zijn rekening zal nemen."