[PDC WK] Rand verrast Huybregts, Walsh heeft moeite

Vanavond werden de laatste vier partijen afgewerkt in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship. Zowel Vincent van der Voort als Michael van Gerwen kwamen vanavond in actie. Hieronder een kort verslag van de gespeelde partijen.

Mark Walsh (22)* - Darren Webster

Zonder al te veel moeite heeft Mark Walsh zich voor de tweede ronde van het PDC WK geplaatst. Special Brew profiteerde optimaal van de fouten van zijn opponent Darren Webster. Walsh kende in de derde set een inzinking, maar herstelde zich knap in de vierde set. Walsh won uiteindelijk met 3-1. In de tweede ronde treft hij Justin Pipe.

Kim Huybrechts (27) - Scott Rand*

Scott Rand heeft voor een verrassing gezorgd door Kim Huybrechts, vorig jaar nog kwartfinalist, met 3-2 te verslaan. De partij schommelde steeds heen en weer, maar in de beslissende vijfde set wist Rand de partij naar zich toe te trekken. De Engelsman was in de eerste set ook dicht bij een 9-darter, maar op de zevende pijl ging het helaas mis. Rand treft in de tweede ronde Wes Newton.

Vincent van der Voort (19)* - Stuart Kellett

Vincent van der Voort heeft de tweede ronde bereikt. Hij versloeg in de eerste ronde Stuart Kellett met 3-0. In de volgende ronde wacht Dean Winstanley. Lees hier het verslag terug van deze wedstrijd.

Michael van Gerwen (7) - Paul Lim

Michael van Gerwen trof in Paul Lim een taaie. De Amerikaan opende ijzersterk de partij, maar wist deze vorm niet vast te houden. Van Gerwen won uiteindelijk met 3-0. Hij treft in de tweede ronde Peter Wright. Lees hier het verslag terug van de partij tussen Van Gerwen en Lim.