Horner had Massa eruit gegooid

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner had Felipe Massa na de eerste seizoenshelft op straat gezet als hij het bij Ferrari voor het zeggen had gehad, zo meldt hij in The Official Formule 1 Season Review 2012. De Italiaanse renstal liet de Braziliaan echter zitten en gaf hem na een sterk seizoenseinde zelfs contractverlenging voor 2013.

Massa stelde in de eerste seizoenshelft teleur met een schamele 25 punten, terwijl teamgenoot Fernando Alonso de titelstrijd op dat moment leidde. Horner: "Nee, ik zou hem niet in mijn team hebben gehouden. De Formule 1 is een harde business, gebaseerd op resultaten. Je moet hem vergelijken met de andere coureur in dezelfde auto."

Horner vindt het niet vreemd dat Ferrari andere opties overwoog. "Ze hadden zelfs een van onze coureurs op het oog. Ze waren duidelijk bezorgd over de prestaties, maar konden blijkbaar geen betere vervanger vinden." De Braziliaan bewees uiteindelijk toch hard te kunnen rijden, want hij pakte in de slotfase van het seizoen 97 punten en enkele podiumplaatsen, genoeg om hem contractverlenging te geven. "Massa had een goed laatste deel van het jaar. Uiteindelijk realiseerde Ferrari zich waarschijnlijk dat Massa voor 2013 de beste optie is."